Zeetours Cruises is overgenomen door het Duitse e-domizil

26 / 01 / 2018 | Zeetours | Persberichten

Zeetours Cruises is het negende bedrijf binnen de groep – e-domizil GmbH blijft gericht op internationalisering en verzekert zich van cruisemarktleiderschap in Nederland.

Na een succesvolle entree in 2015 in de Nederlandse cruisemarkt door de overname van Cruisewinkel en een zeer sterke groei in Duitsland en Zwitserland gedurende de afgelopen jaren, breidt het cruisereisdeel van e-domizil groep verder uit. Sinds 24 januari 2018 behoort Zeetours Cruises uit Rotterdam tot e-domizil GmbH.

Zeetours Cruises, grondlegger van de cruisereisverkoop in Nederland, is in de afgelopen jaren zowel door consumenten als door reisprofessionals uitgeroepen tot beste cruise specialist in Nederland. De expertise en branchekennis van de Zeetours-medewerkers vormen een belangrijke aanvulling op e-domizil. e-domizil GmbH neemt zowel de B2B- als de B2C activiteiten over.

Detlev Schäferjohann, directeur van e-domizil GmbH, en Patrick Cépèro directeur van Cruisewinkel.nl BV verheugen zich op de integratie van de bedrijven: “wij zijn ervan overtuigd dat de overname van Zeetours onze leidende marktpositie verder versterkt. De combinatie van onze jarenlange ervaring in Duitsland en de ervaring van Zeetours Cruises met zowel B2C- als B2B verkoop is voor ons een belangrijke reden om ook in het Nederlandse B2B segment te stappen. ‘De Nederlandse consument koopt een cruisevakantie graag via het reisbureau, daarom verheugen wij ons zeer op de nauwe samenwerking met de reisbureaupartners van Zeetours’, aldus Detlev Schäferjohann. Zeetours Cruises heeft in de voorbije decennia hechte en goede partnerschappen opgebouwd met alle reis retail-organisaties in Nederland, waaronder VakantieXperts, D-Reizen, Dutch Travel Alliance en de The Travel Club. ‘Met Zeetours hebben wij niet alleen het marktleiderschap in Nederland voor onze onderneming binnengehaald, maar ook ervaren personeel met veel vakkennis. De know how van Zeetours is een goede aanvulling op de expertise die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd’. Patrick Cepero: “Wij zijn verheugd dat e-domizil zich blijft richten op groei in de Nederlandse markt. Afgelopen jaren hebben we veel bereikt: een verbeterd boekingsplatform, de vergroting van ons cruise portfolio, de implementatie van dynamic packaging en de verdere ontwikkeling van onze reispakketten. Dit alles heeft in belangrijke mate bijgedragen aan onze omzetgroei van momenteel meer dan 30%”.

Zeetours is opgericht in 1962 als een Joint-Venture van Holland America Line en Wagons-Lits. Na een Management Buy-Out in 2006 werd Zeetours onderdeel van De Reisspecialisten Groep. Marcel Veenhuizen, directeur van Zeetours Cruises verheugt zich op de toekomstige samenwerking: “samen kunnen wij synergiën op ICT gebied beter benutten, van elkaars kennis en ervaring profiteren en het cruise portfolio voor onze klanten verder uitbouwen. Het samenbrengen van onze bedrijven biedt niet alleen mogelijkheden om onze marktpositie in Nederland te verstevigen maar ook om totale de cruisemarkt in Nederland te vergroten. Wij zijn erg blij met deze stap en kijken uit naar de samenwerking met het team van Cruisewinkel en e-domizil.” aldus Marcel Veenhuizen.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten