Uitbreiding van Celebrity’s Modern Luxury ervaring naar de ongeëvenaarde Galápagos Eilanden

16 / 03 / 2016 | Zeetours

Met de geplande overname van de prijswinnende aanbieder, Galápagos Island Touroperator, Ocean Adventures, vergroot Celebrity Cruises haar capaciteit in dit uitzonderlijke gebied met maar liefst 65%. Ocean Adventures heeft een vloot van 2 schepen, M/V Eclipe biedt plaats aan maximaal 48 gasten en de catamaran, M/C Athala II biedt accommodatie aan 16 gasten. Al meer dan 10 jaar, voert het 100 bedden tellende expeditie schip, Celebrity Xpedition cruises voor Celebrity naar de Galapagos Eilanden uit.

De uitbreiding betekent dat Modern Luxury gasten meer keuze hebben om een schip te kiezen dat bij hun verwachtingen en persoonlijke voorkeur aansluit. Door de unieke afmetingen van de 3 schepen (16, 48 en 100 bedden) worden er ook goede mogelijkheden gecreëerd voor speciale groepsreizen of charters op maat. Daarnaast worden er nieuwe bestemmingen toegevoegd zoals bijvoorbeeld Puerto Villamin, Darwin Bay, Black Turtle Cove en Wall of Tears.

Afhankelijk van definitieve sluiting van de overname deal zullen de 2 schepen in 2016 worden toegevoegd aan de vloot van Celebrity. Tot de droogdok periode in januari 2017 kunnen gasten genieten van de Ocean Adventure ervaring en na de geplande droogdok, zullen de schepen in het teken staan van de Modern Luxury ervaring van Celebrity Cruises.
Celebrity volgt de strenge richtlijnen van lokale autoriteiten om de Galápagos Eilanden te beschermen, strikt op. “Het is onze taak deze unieke maar kwetsbare flora en fauna te beschermen en onze gasten alles te leren over de verbazingwekkende kwaliteiten van dit gebied”, zegt Lisa Lutoff-Perlo, CEO van Celebrity Cruises.

Als onderdeel van RCCL’s wereldwijde inzet voor schone oceanen en bestemmingen op lange termijn, heeft Celebrity zich geconfirmeerd tot het behoud en bescherming van het natuurlijk en cultureel erfgoed van de Galápagos Eilanden. Afgeronde en toekomstige projecten hebben onder meer betrekking op herbebossing in het Galápagos National Park, programma’s die de lokale bevolking toegang geeft tot medische zorg, landbouw ontwikkeling en ondersteuning van de lokale vissers. De overname van Ocean Adventures is nog afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten