Twee nieuwe schepen voor MSC Cruises

07 / 12 / 2017 | Zeetours MSC-Cruises-MSC-Seaside-Evo-Blog

Hoewel de MSC Seaside nog maar net uit het droogdok is, heeft MSC Cruises opnieuw een overeenkomst gemaakt met scheepsbouwbedrijf Fincantieri. Dit keer gaat het om twee Seaside EVO-klasse schepen, welke nog groter zullen zijn dan de MSC Seaside. De twee schepen zijn gepland voor een levering in 2021 en 2023.

De bouw van deze twee nieuwe schepen geeft inzicht in het orderboek van MSC Cruises. Deze zullen worden verdeeld over vijf klasses: Seaside, Seaside EVO, Meraviglia, Meraviglia Plus en World Class. De schepen in de EVO-klasse zullen 169.380 ton meer bevatten en zullen 500 passagiers extra kunnen meenemen dan het huidige grootste schip van MSC, de MSC Seaside.

Volgens de Executive Chairman Vago is het in gebruik stellen van de MSC Seaside een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis en de toekomst van het bedrijf, maar ook voor de industrie. Zij is het eerste schip van het vijfde prototype dat in de vaart wordt gebracht. Daarbij introduceert het schip een innovatief product, wat een nieuwe standaard zet voor de industrie. De schepen uit de Seaside-klasse zijn ontworpen om gasten dichter bij de zee te brengen en om te opereren in zonnige wateren, terwijl MSC Cruises de grenzen van maritieme en gastgerichte technologie blijft verleggen.

Ook de CEO van Fincantieri is trots op de samenwerking. Er is zojuist een belangrijk project gerealiseerd. De MSC Seaside is namelijk het grootste schip dat ooit in Italië is gebouwd. Dit toont volgens hem het vermogen aan om te voldoen aan de behoeften van de rederij, maar ook het uitstekende operationele niveau van Fincantieri. Dit maakt ook dat de nieuwe bestelling voor twee nieuwe schepen, opnieuw een echte evolutie zullen vertegenwoordigen.

 

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten