Sun Princess dient als hotel Olympische Spelen 2020

12 / 07 / 2018 | Zeetours Sun-princess-Olympische-spelen-blog

De Sun Princess zal voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio dienen als een hotel voor bezoekers. Het schip zal in de haven van Yokohama liggen tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2020. Vanaf 23 juli tot 9 augustus, de finaledag, zal het schip in de haven te vinden zijn.

Sun Princess

De Sun Princess is een middelgroot schip uit 1995 en is de eerste uit de Sun-klasse. Het schip is tegenwoordig één van de kleinere schepen uit de vloot van Princess Cruises. De her-productie van “The Love Boat: The Next Wave” is opgenomen aan boord van de Sun Princess. Het schip heeft geen uitbundige faciliteiten, maar heeft subtiele details en verfijning aan boord.

Het schip wordt ingezet om een tekort aan accommodaties tijdens de Olympische Spelen te verminderen. Om in de Sun Princess te mogen overnachten, moeten er minstens twee nachten aan boord geboekt zijn. Een nacht aan boord kost tussen de €233,- en €2.330,-. De prijs verschilt vanwege waar men gaat dineren en welke entertainmentprogramma’s er gevolgd gaan worden.

Cruiseschepen als hotels voor Olympische Spelen

Er worden wel vaker cruiseschepen ingezet als hotel in havens bij grote evenementen, voornamelijk bij de Olympische Spelen. Zo is er bij de Olympische Zomerspelen in 2016 in Rio de Janeiro ook een cruiseschip ingezet. Hier konden onder andere de spelers van het Amerikaanse basketbalteam aan boord van de Norwegian Getaway overnachten. Ook zijn er cruiseschepen in gezet voor de Olympische Zomerspelen in Barcelona, Sydney, Athene en Londen en de Olympische Winterspelen in Vancouver.

Floating hotel in Yokohama

In 2016 zijn er 24 miljoen bezoekers naar Japan gekomen. Dit bedrag vulde 80% van de hotels in Tokio. 40 miljoen mensen worden verwacht in het land in 2020, wanneer de Olympische Spelen plaatsvinden. Dit is de reden waarom cruiseschepen een helpende hand zijn tijdens grote evenementen. Yokohama ligt zo’n 44 kilometer vanaf Tokio en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer ongeveer een uur reizen.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten