Virtuele Balkons bij Royal Caribbean

09 / 02 / 2014 | Zeetours

Royal Caribbean als eerste met virtuele balkons.

Opnieuw is rederij Royal Caribbean er in geslaagd om als eerste met een nieuwe innovatie op cruisegebied te komen, namelijk zogenaamde virtuele balkons. Royal Caribbean’s Navigator of the Seas, dat vorige week weer in de vaart kwam na een korte winter rennovatie, heeft maar liefst 81 raamloze ‘binnenhutten’ welke door grote tv-schermen van plafond tot vloer de illusie wekken over een balkon met zeezicht te beschikken.

Live uitzicht op zee

Op het grote tv scherm op de achterwand van de binnenhut, wordt een live-stream getoond, welke wordt opgenomen door verschillende camera’s die zich zowel op de boeg als aan de achterzijde van de Navigator of the Seas bevinden. Deze live beelden van zowel de oceaan als de bestemmingen die worden aangedaan, zorgen voor een ongeëvenaarde binnenhut ervaring. Waar men het bij de meeste andere rederijen moet doen met een leuk schilderij of gordijnen die de indruk moeten wekken dat er zich een raam in de hut bevindt, zorgen de virtuele balkons volgens directeur Marcel von Rotz van cruisespecialist Zeetours Cruises, voor een uniek ruimtelijk effect. Zelfs een heuse reling wordt op het scherm geprojecteerd. Zeetours Cruises verwacht dan ook veel belangstelling voor het nieuwe type binnenhutten.

Harvard onderzoek

Om goed in kaart te hebben hoe cruisers zouden reageren op een virtueel uitzicht in een kleine ruimte zonder echt zonlicht, heeft Royal Caribbean vooraf onderzoek laten doen door researchers van het gerenommeerde Harvard. Mede hierdoor zijn de effecten zo goed in detail uitgewerkt, dat er een bijna levensechte ervaring wordt geboden. En mocht men onverhoopt tijdelijk even genoeg hebben van het zicht op zee? Dan is er zelfs een heuse uitknop aanwezig.

Vooruitlopend op de Quantum of the Seas

Met de virtuele balkons op de Navigator of the Seas loopt Royal Caribbean vooruit op haar nieuwe, in aanbouw zijnde schip de Quantum of the Seas. Dit schip zal, wanneer zij eind 2014 in de vaart komt, eveneens over dit unieke type binnenhutten gaan beschikken.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten