Prinsendam verlaat Holland America Line

05 / 07 / 2018 | Zeetours HAL-Prinsendam-3

De Prinsendam zal vanaf 1 juli 2019 niet langer onder Holland America Line varen. Het meest intieme schip van Holland America Line voer sinds 2002 onder de Nederlands-Amerikaanse vloot. Met plaats voor slechts 835 passagiers kon zij unieke routes aanbieden.

Vanaf 1 juli 2019 zal de Prinsendam gaan varen onder de Duitse rederij Phoenix Reisen. Het schip zal na de overname een aantal weken in het droogdok gaan voor een transformatie. Het schip krijgt een Phoenix-ontwerp en krijgt ook een andere naam: Amera. De eerste inaugurele cruises zullen naar verwachting in augustus 2019 plaatsvinden.

De Managing Director van Phoenix Reisen is zeer tevreden over de aankoop. Hij stelt dat Phoenix Reisen de Prinsendam al een tijdje op het oog hadden. Hij is blij dat de prachtige Prinsendam omgedoopt gaat worden tot een typsich Phoenix-schip. De Amera zal worden toegevoegd aan de vloot van Phoenix Reisen. De Amadea, Artania, Albatros en de Deutschland zijn haar zusterschepen.

Ook de president van Holland America Line is blij met de overeenkomst. De Prinsendam heeft sinds 2002 vele passagiers verblijd en mooie ervaringen geleverd. Het is volgens hem goed om naar de toekomst te kijken en te richten op innovaties waar de passagiers om vragen. Daarnaast zullen de unieke cruises die de Prinsendam aanbood, op andere kleinere schepen aangeboden worden. De routes van de Prinsendam zullen namelijk worden overgenomen door de Rotterdam, de Volendam en de Veendam.

Nog een cruise meemaken op de Prinsendam? Bekijk dan snel het aanbod van Zeetours hier!

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten