Long Beach nieuwe thuishaven van Carnival Panorama

15 / 02 / 2018 | Zeetours Blog-Carnival-Panorama-Long-Beach

Bij de grootse heropening van de vernieuwde Long Beach Cruise Terminal heeft Carnival Cruise Line afgelopen zaterdag de thuishaven van haar nieuwe schip, de Carnival Panorama bekend gemaakt. Het schip zal in 2019 in Long Beach, Zuid-Californië, worden geïntroduceerd. Volgens de rederij zal het nieuwe schip van Carnival Cruise Line het eerste schip in twintig jaar zijn, dat in Zuid-Californië zal aanmeren.

De Carnival Panorama zal in het najaar van 2019 debuteren en 7-daagse cruises gaan maken van Long Beach naar de Mexicaanse Riviera. Het nieuwe schip van Carnival Cruise Line is het derde schip in de Vista-klasse, waarmee zij de Carnival Vista en de Carnival Horizon als zusterschepen heeft.

Net als de eerdere schepen in de Vista-klasse, biedt de Carnival Panorama een 800 meter lange “Sky Ride” over het bovendek, een gigantisch waterpark en andere leuke pretzones op het dek, evenals meer dan een dozijn aan interieurrestaurants, bars en lounges. De schepen zijn de grootste ooit voor Carnaval Cruise Line.

De aankondiging werd gedaan door Carnival President Christine Duffy, waarbij ook reisagenten, havenambtenaren, lokale hoogwaardigheidsbekleders en de media aanwezig waren.

Christine Duffy stelde vast dat de grootse heropening van de cruiseterminal een belangrijke gelegenheid is voor zowel Carnival Cruise Line als de stad Long Beach; zo wordt ook ook toewijding getoond aan de westkust door middel van de spectaculaire Carnaval Panorama in 2019 en de aankondiging van een nieuw havenontwikkelingsproject in Ensenada. De westkust van de Verenigde Staten is een belangrijke markt en heeft een enorme groeipotentieel. Daarmee is de komst van de Carnival Panorama meer dan welkom.

De cruiseterminal in Long Beach verdubbelde de omvang na de revisie en heeft ontwerpwijzigingen toegebracht welke de passagiersstroom zou moeten verbeteren. De upgrades omvatten de uitbreiding van walstroom om grotere schepen in staat te stellen in te pluggen in het lokale elektriciteitsnet, waardoor de uitlaatemissies tijdens het aanleggen in de haven wordt verlaagd.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten