20 mei 2016: doop Koningsdam op grote schermen

10 / 05 / 2016 | Zeetours Holland America Line - MS Koningsdam

De doop van de Koningsdam, op 20 mei aan de Wilhelminapier, is te volgen op grote schermen die op de Holland Amerikakade worden geplaatst.

Anders dan bij de doop van de Oosterdam in 2003 en de Eurodam in 2008 wordt er geen tribune voor genodigden op de wal gebouwd. De plechtigheid speelt zich af in het theater van het schip en niet in de openlucht.

Tussen half elf en half twaalf doopt koningin Máxima op 20 mei het nieuwste schip van de Holland America Line. Om toch ook op de kade voor een feestelijke stemming te zorgen laat Cruiseport Rotterdam een tamboers- en pijperkorps aantreden, zingt een matrozenkoor zeemansliederen en is er een vlaggenparade. Dichter Derek Otte brengt een ode aan het nieuwe schip.

,,Het wordt een erg uitbundig programma,” zegt Mai Elmar van Cruiseport Rotterdam. ,,Wel anders dan de vorige keren, want toen kwamen de schepen leeg aan. De Koningsdam komt vol met passagiers uit Rome. Daarom is de plechtigheid nu anders, maar zeker niet minder groots.”

De laatste keer dat een HAL-schip in Rotterdam werd gedoopt, de Eurodam in 2008, werd de plechtigheid op de kade aan het zicht van het publiek onttrokken door grote zwarte schermen. Die staan er nu niet. ,,Het schip is van alle kanten te bewonderen,” beloofde HAL-president Orlando Ashford vorig jaar. ,,Vanaf de Wilhelminapier, de Erasmusbrug en de kades aan de overkant tot aan Het Park.”

Na de doop gaat de Koningsdam naar Amsterdam, van waar het gedurende het zomerseizoen cruises naar Noord-Europa en de Baltische Staten maakt.

 

Bekijk hier alle cruises met de Koningsdam

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten