Cruiseterminal Londen in 2017 gereed

02 / 03 / 2015 | Zeetours

Londen krijgt in 2017 een volwaardige cruisehaven, waardoor middelgrote schepen af kunnen meren vlakbij het hart van de stad. ‘Daardoor kunnen we tienduizenden passagiers per jaar accommoderen’, zegt marketingdirecteur Joss Croft tijdens inkoopbeurs ExploreGB.

De nieuwe London City Cruise Port wordt in 2016, na enige jaren vertraging, opgeleverd en moet in 2017 de deuren openen. Op dit moment kunnen alleen kleine schepen via de Thames in de stad komen, maar over twee jaar krijgen ook reguliere cruiseschepen dat voorrecht.

De nieuwe terminal kan schepen aan van maximaal 240 meter lengte en een diepgang van 8 meter. Naast een grote terminal komen er hotels, restaurants, entertainment en woonunits in het gebied, aan de Thames bij Greenwich.

Passagiers die Londen aandoen als onderdeel van hun cruise kunnen in een kwartier in het centrum zijn van de Britse hoofdstad. Daarnaast liggen het historische Greenwich, dat op de Werelderfgoedlijst staat, en The O2 op loopafstand.

De cruiseterminal wordt via de metro, de Docklands Light Railway en de trein verbonden met de stad en alle belangrijke luchthavens rond Londen. ‘De nieuwe cruisehaven geeft Londen een extra impuls qua toerisme’, zegt Croft. Op dit moment komt driekwart van alle toeristen nog per vliegtuig naar Londen. Vorig jaar trok de stad 13,5 miljoen bezoekers.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten