Celebrity Cruises introduceert de 1e Amerikaanse vrouwelijke kapitein ooit aan boord van een cruiseschip!

14 / 07 / 2015 | Zeetours

Celebrity Cruises heeft vandaag bekend gemaakt dat zij, als eerste in de cruisegeschiedenis ooit, een Amerikaanse vrouwelijke kapitein aanstelt. Kate McCue zal als kapitein aan boord van Celebrity Summit verantwoordelijk zijn voor de navigatie van het schip en de aan boord beleving van haar 2158 gasten en 952 bemanningsleden.

Celebrity Cruises staat voor ‘Modern Luxury’ en heeft Kate McCue aangesteld op basis van haar 15 jaar succesvolle ervaring en leiderschap in de maritieme industrie. McCue heeft op wereldwijde afvaarten waaronder in Europa, Azië, Australië, de Caribbean, Alaska en de Pacific de leidinggevende rol gespeeld in logistieke scheepstaken. Daarnaast heeft zij bij meerdere Trans-Atlantische en repositie cruises haar leidinggevende capaciteiten laten zien.

Celebrity Cruises heeft zich toegewijd aan het vergroten van het aantal vrouwen in een leidinggevende functie. “Om de eerste Amerikaanse vrouwelijke kapitein te worden is altijd een doel voor mij geweest, voor zolang als ik mijzelf kan herinneren” zegt McCue. “De rol van eerste vrouwelijke kapitein bij een rederij als Celebrity Cruises, de rederij die continue haar schepen en routes aanpast aan de verwachtingen van haar gasten is een grote eer, ik ben verheugd hier onderdeel van te mogen zijn. Ik kijk uit naar het werken met een geweldig team met bijzondere leiderschapsmentaliteit waarin de visie van Celebrity Cruises elke dag een rol speelt”, aldus McCue.

Kate McCue zal vanaf augustus 2015 haar taak waarnemen op Celebrity Summit.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten